Καρκίνος του Δέρματος

Ο Δερματικός καρκίνος αυξάνονται τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο καθώς η κύρια αιτία για την εμφάνισή του είναι η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία. Δύο είναι οι κύριοι τύποι : Το Κακοήθεις Μελάνωμα και οι Μη Μελανινοκυτταρικοί Δερματικοί Καρκίνοι (Βασικοκυττατικό Επιθηλίωμα/καρκίνωμα, Ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα).

Ο κος Κωνσταντίνος Μπενετάτος μπορεί να διαγνώσει και να θεραπεύσει όλες τις μορφές καρκίνου του δέρματος με σκοπό την πλήρη ίαση.

Βασικοκυτταρικό Επιθηλίωμα | Καρκίνωμα-Basal Cell Carcinoma (BCC)

Το Βασικοκυτταρικό Επιθηλίωμα είναι η πιο συχνή μορφή μη Μελανινοκυτταρικού Καρκίνου του Δέρματος γνωστή επίσης ως Φαγεσωρικό Έλκος. Εκτείνεται μόνο τοπικά και δεν δίνει απομακρυσμένες ή λεμφαδενικές μεταστάσεις. Παρόλα αυτά εάν δεν αντιμετωπιστεί μπορεί να προκαλέσει τοπικά σοβαρά προβλήματα. Η διάγνωση της δερματικής βλάβης γίνεται με βιοψία (punch biopsy) και η χειρουργική εκτομή ακολουθεί. Ο κος Κωνσταντίνος Μπενετάτος διενεργεί συνήθως μια χειρουργική εκτομή της βλάβης και άμεση σύγκλειση του τραύματος, εντούτοις, σε ορισμένες περιπτώσεις θα απαιτηθεί μια πιο πολύπλοκη χειρουργική επέμβαση (δερματικός κρημνός ή δερματικό μόσχευμα για την αποκατάσταση), που θα εξαρτηθεί από την περίπτωση του εκάστοτε ασθενούς.

Οι περισσότεροι τύποι Βασικοκυτταρικών Καρκινωμάτων είναι συνήθως ανώδυνοι και μπορεί να διαφέρουν στην εμφάνιση, δηλαδή από ένα επίπεδο φολιδωτό ερυθρό σημάδι μέχρι μια στεφάνη υφής και όψης μαργαριταριού, γύρω από ένα κεντρικό κρατήρα.

Ακανθοκυτταρικό Καρκίνωμα | Squamous Cell Carcinoma (SCC)

Αυτή είναι η δεύτερη πιο κοινή μορφή Μη Μελανινοκυτταρικού Καρκίνου του Δέρματος και εν αντιθέσει με το Βασικοκυτταρικό Καρκίνωμα, μπορεί να εμφανίσει μεταστάσεις σε όλο το σώμα εάν δεν αντιμετωπιστεί σωστά άμεσα. Το Ακανθοκυτταρικό Καρκίνωμα μπορεί να ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό στην εμφάνιση, αλλά συνήθως εμφανίζεται ως φολιδωτό ή ως μια ελκωτική περιοχή του δέρματος ή άλλοτε ως μια μάζα με μια ερυθρή φλεγμονώδης βάση. Η διάγνωση της δερματικής βλάβης γίνεται με μια καλή κλινική εξέταση σε συνδυασμό με βιοψία (punch biopsy) και η χειρουργική εκτομή της βλάβης θα ακολουθήσει. O κος Κωνσταντίνος Μπενετάτος συνιστά τη θεραπεία του Ακανθοκυτταρικού καρκινώματος με χειρουργική επέμβαση το συντομότερο δυνατόν.

Κακοήθες Μελάνωμα

Το Μελάνωμα είναι ο καρκίνος των μελανινοκυττάρων του δέρματος και, εφόσον αντιμετωπιστεί έγκαιρα, η πρόγνωση για τον ασθενή μπορεί να είναι αρκετά καλή. Το Κακοήθες Μελάνωμα έχει συχνά ακανόνιστα όρια, έχει ποικιλοχρωμία και ενδεχομένως να προκαλεί κνησμό, να αιμορραγεί και να μεγαλώνει σε μέγεθος. Είναι από τις πιο επιθετικές μορφές καρκίνου του δέρματος, καθίσταται και χρήζει άμεσης και εμπεριστατωμένης χειρουργικής θεραπείας από έμπειρο πλαστικό χειρουργό.