Υαλουρονικό Οξύ

Γιατί να επιλέξετε τα Προσωρινά Ενέσιμα Εμφυτεύματα (Υαλουρονικό οξύ);

Τα ενέσιμα εμφυτεύματα ή αλλιώς Fillers είναι η καλύτερη μέθοδος για την εξάλειψη βαθιών ρυτίδων στο πρόσωπο αλλά και μια εξαιρετική μορφή θεραπείας για τη βελτίωση του όγκου από περιοχές που σας απασχολούν και που πιθανώς χάθηκε με την πάροδο του χρόνου. Πρόκειται για μη επεμβατικές θεραπείες που διενεργούνται στα πλαίσια του ιατρείου και γίνονται με ή χωρίς τοπική αναισθησία.

Υαλουρονικό οξύ

Ο κος Μπενετάτος χρησιμοποιεί αποκλειστικά μια από τις κορυφαίες κατηγορίες υαλουρονικού οξεός, το Juvederm της εταιρίας Allergan, που έχει την έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Φαρμάκων για εφαρμογή στον άνθρωπο (FDA Approval). To Υαλουρονικό Οξύ παρόλο που είναι τεχνητό προϊόν, εντούτοις, αποτελεί ένα φυσικό συστατικό του δέρματος και δεν περιέχει καθόλου ζωικά συστατικά, εν αντιθέσει με το Kολλαγόνο, με αποτέλεσμα να είναι τελείως υποαλλεργικό και να στερείται παρενεργειών. Είναι απόλυτα ασφαλές, απορροφάται αργά από το δέρμα και η διάρκειά του κυμαίνεται από έξι έως δώδεκα μήνες. Υπάρχουν διάφοροι τύποι/ πυκνότητες υαλουρονικού οξέος τα οποία χρησιμοποιούνται για διαφορετικούς σκοπούς. Όσο πιο λεπτόρρευστο είναι ένα υαλουρονικό οξύ τόσο καλύτερο είναι για τη θεραπεία των λεπτών ρυτίδων, εντούτοις, η διάρκειά του είναι μικρού χρονικού διαστήματος. Εν αντιθέσει, τα παχύρρευστα υαλουρονικά/πυκνότερα είναι ιδανικά για βαθύτερες εγχύσεις και για την δημιουργία περισσότερου όγκου. Εντός του φάσματος της Juvederm διατίθενται τα ακόλουθα προϊόντα:

Περιγραφή
Juvederm Ultra 2 Λεπτόρρευστο Προσθετικό για τη βελτίωση των λεπτών ρυτίδων.
Juvederm Ultra 3 Ιδανικό για τη μείωση ρυτίδων στις ρινοπαρειακές αύλακες και κάποιων βαθύτερων γραμμών.
Juvederm Ultra 4 Πιο παχύρρευστο Προσθετικό για μεγαλύτερης διάρκειας αποτέλεσμα μείωσης βαθύτερων ρυτίδων.
Juvederm Voluma Προσθετικό για όγκο των ζυγωματικών σε βάθος.

Το υαλουρονικό οξύ εγχέεται υπό του δέρματος και η διαδικασία διεξάγεται στο Ιατρείο του κου Κωνσταντίνου Μπενετάτου. Διαρκεί συνήθως από δεκαπέντε έως τριάντα (15 έως 30) λεπτά και σε ορισμένες περιπτώσεις γίνεται και χρήση τοπικού αναισθητικού. Το Juvederm περιέχει μικρή ποσότητα τοπικού αναισθητικού και συνεπώς η χρήση του είναι πολύ πιο ανώδυνη σε σχέση με άλλα αντίστοιχα προϊόντα.

Ανάρρωση μετά από τη χρήση εμφυτευμάτων

Διάρκεια θεραπείας

Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ θα διαρκέσει περίπου από δεκαπέντε έως τριάντα (15 έως 30) λεπτά. Για τη θεραπεία μικρών περιοχών, μπορεί η διαδικασία να διεξαχθεί, υπό τοπική αναισθησία.

Χρόνος Ανάρρωσης

Η θεραπεία με υαλουρονικό οξύ είναι μια θεραπεία που στο εξωτερικό χαρακτηρίζεται ως ”lunch break treatment”, κοινώς μετά την εφαρμογή της μπορεί κάποιος να επιστρέψει στη δουλειά του χωρίς να υπάρχουν εμφανή σημάδια της θεραπείας.

Χρόνος Αποχής από την Άσκηση

Οι ασθενείς θα πρέπει να αποφύγουν την έντονη άσκηση την ημέρα της θεραπείας.

Τελικά Αποτελέσματα μετά τη θεραπεία με Ενέσιμα Εμφυτεύματα

Θα είστε σε θέση να δείτε τα αποτελέσματα άμεσα. Αρχικά βέβαια θα είναι ελαφρώς πιο έντονα από το αναμενόμενο.

Υαλουρονικό οξύ

Η διάρκεια τους είναι από έξι έως δώδεκα μήνες, πράγμα που ποικίλλει από ασθενή σε ασθενή, αλλά και από την περιοχή της θεραπείας. Σε εξαιρετικά ευκίνητες περιοχές, όπως τα χείλη, το υαλουρονικό οξύ έχει την τάση να μην διαρκεί για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Συνήθως η θεραπεία επαναλαμβάνεται το πολύ έως δύο φορές το χρόνο και με την πάροδο των ετών τα αποτελέσματα γίνονται όλο και πιο μόνιμα.