Ενέσιμη θεραπεία ρυτίδων

Γιατί να Επιλέξετε την Ενέσιμη Θεραπεία; Οι ρυτίδες στην

περιοχή του μετώπου και του μεσοφρύου, γνωστές και ως «ρυτίδες έκφρασης», καθώς και γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας), το λαιμό και το στόμα, μπορούν να βελτιωθούν με την εφαρμογή Ενέσιμης θεραπείας των ρυτίδων. Μπορούμε να επιτύχουμε, εκτός από μείωση των ρυτίδων, αλλαγή του σχήματος των φρυδιών, όπου με επιλεκτικές εγχύσεις, το φρύδι μπορεί να φαίνεται σε υψηλότερη θέση και πιο νεανικό.
Η Ενέσιμη θεραπεία των ρυτίδων βασίζεται στην Βοτουλινική Τοξίνη τύπου Α η οποία προκαλεί τη χαλάρωση των μυών και την βελτίωση της εμφάνισης των ρυτίδων. Η Βοτουλινική Τοξίνη τύπου Α χρησιμοποιείται στην Ιατρική επάνω από τριάντα χρόνια με απόλυτη ασφάλεια και χωρίς το παραμικρό πρόβλημα. Παρόλο που φέρει τον όρο «τοξίνη» και πολλές φορές μπορεί να φοβίζει τους ασθενείς, δεν είναι καθόλου τοξικό για τον άνθρωπο, είναι απόλυτα εγκεκριμένο προϊόν από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και εφαρμόζεται παγκοσμίως σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες με πλήρη πιστοποίηση για θεραπείες ρυτίδων έκφρασης.

Αποτελεί επίσης μια εξαιρετική μορφή θεραπείας για την υπερβολική εφίδρωση (Υπεριδρωσία) τόσο στη μασχαλιαία περιοχή όσο και στις παλάμες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, φαίνεται επίσης να θεραπεύει εξαιρετικά τις ημικρανίες, εμποδίζοντας τον σπασμό των μυών που εγκλωβίζουν και στραγγαλίζουν τα αισθητικά νεύρα που περνούν διαμέσου αυτών.

Εν συντομία

Η θεραπεία περιλαμβάνει την έγχυση πολύ μικρών ποσοτήτων Βοτουλινικής τοξίνης τύπου Α σε πολύ συγκεκριμένες περιοχές που προσημειώνονται πριν τη θεραπεία και είναι σύμφωνα με τις απαιτήσεις του κάθε ασθενή. Η έγχυση γίνεται στο δέρμα με πολύ μικρές και λεπτές βελόνες και δεν είναι απαραίτητη η χρήση τοπικής αναισθησίας. Κατά τη γνώμη του Κου Κωνσταντίνου Μπενετάτου αποτελεί και την πιο επιτυχημένη όλων των μη χειρουργικών αισθητικών θεραπειών.

Μετά τη θεραπεία οι ασθενείς λαμβάνουν οδηγίες για να εφαρμόσουν ορισμένες ασκήσεις (κάθε πέντε λεπτά την πρώτη ώρα κατόπιν της εγχύσεως) ώστε να διασφαλιστεί ότι θα διαχυθεί πλήρως εντός των μυών και θα έχει μέγιστη αποτελεσματικότητα. Θα πρέπει επίσης να αποφεύγεται για τρεις ημέρες μετά τη θεραπεία οτιδήποτε μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία στις περιοχές που έγινε η έγχυση (σεσουάρ, καυτό ντους, γυμναστήριο) καθώς έτσι η τοξίνη μπορεί να απενεργοποιηθεί και η δράση της να διαρκέσει πολύ λιγότερο από το αναμενόμενο. Χρειάζονται τρεις έως επτά ημέρες για να ξεκινήσει το φάρμακο να λειτουργεί, ολοκληρώνει την πλήρη δράση του σε δεκαπέντε ημέρες και διαρκεί για τέσσερις έως έξι μήνες. Η διάρκεια του μπορεί να είναι ελαφρώς μικρότερη στις πρώτες εγχύσεις και μεγαλύτερη στις επόμενες. Το δέρμα γύρω από την περιοχή που έχει γίνει η έγχυση μπορεί να εμφανίζεται ελαφρώς ερυθρό για τα πρώτα είκοσι λεπτά, μετά όμως επανέρχεται στο φυσιολογικό. Σπανίως και ιδιαίτερα στην περιοχή γύρω από τα μάτια («πόδι της χήνας») τις πρώτες ώρες κατόπιν της εφαρμογής είναι αγωγής είναι δυνατόν να εμφανιστούν μικρές μελανιές/ μώλωπες.

Ενέσιμες θεραπείες

Πιθανές Επιπλοκές από την Ενέσιμη Θεραπεία Ρυτίδων

Η θεραπεία των ρυτίδων έκφρασης είναι μια διαδικασία ρουτίνας και στέφεται με απόλυτη επιτυχία για τη συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών. Εντούτοις είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσετε ότι υπάρχει, αν και σπάνια, ενδεχόμενο εμφάνισης επιπλοκών. Οι πιθανές επιπλοκές που ενδεχομένως προκύψουν αναφέρονται παρακάτω, οι περισσότερες εκ των οποίων θα εμφανιστούν, μόνον εάν εγχυθεί σε λάθος περιοχή.

Βλεφαρόπτωση ή και πτώση των οφρύων

Ο κος Κωνσταντίνος Μπενετάτος αποτρέπει την πιθανότητα εμφάνισης της εν λόγω επιπλοκής, με την πολύ καλή γνώση της ανατομίας της περιοφθάλμιας περιοχής και την αποφυγή έγχυσης του φαρμάκου στην περιοχή του άνω βλεφάρου, η οποία θα μπορούσε να παραλύσει τους μυς που το ανυψώνουν. Επίσης αποφεύγει την έγχυση πολύ μεγάλης ποσότητας στην περιοχή του μετώπου, αποτρέποντας έτσι την παράλυση του και, ως εκ τούτου, τη μεταβολή και πτώση της θέσης των οφρύων.

Μικρού βαθμού Ασυμμετρία

Παρόλο που θα εφαρμοστεί η ίδια έγχυση μονάδων και στις δύο πλευρές του προσώπου, ωστόσο, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να έχει μεγαλύτερη επίδραση στη μία πλευρά του προσώπου, απ’ ό,τι στην άλλη.

Μώλωπες/Μελανιές

Η εμφάνιση μωλώπων είναι σπάνια, είναι συνήθως μικρής έκτασης και αποδράμουν σε μερικές ημέρες.

Αλλεργικές αντιδράσεις

Είναι εξαιρετικά σπάνιο να εμφανιστούν.

Εάν αισθανθείτε οποιοδήποτε σύμπτωμα που ενδεχομένως σας ανησυχήσει, παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.