Αυξητική Μαστών με Ένθεμα Σιλικόνης

Για εμάς, κάθε ασθενής είναι μοναδικός.

Γι’ αυτό, δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στην εξέταση και την αξιολόγηση της θεραπείας που θα χρειαστεί.

Η πρώτη επίσκεψη είναι πολύ σημαντική,

προκειμένου να προχωρήσουμε στη σωστή διάγνωση και τον επιμελή σχεδιασμό των ενεργειών που θα ακολουθήσουν,
ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Η κλινική μας αφαιρεί το κόστος της πρώτης επίσκεψης

από οποιαδήποτε ιατρική πράξη πραγματοποιηθεί στη συνέχεια, διασφαλίζοντας απόλυτα το αποτέλεσμα, 
χωρίς ουσιαστική επιβάρυνση για εσάς.

Γιατί να επιλέξετε την επέμβαση της Αυξητικής Στήθους;

Η Αυξητική Στήθους είναι μια πολύ διαδεδομένη και δημοφιλής επέμβαση σε όλο τον κόσμο με πολύ καλά αισθητικά αποτελέσματα, που απευθύνεται σε ασθενείς που επιθυμούν να αυξήσουν το μέγεθος του μαστού, να βελτιώσουν το σχήμα του και να διορθώσουν κάποια μικρή πτώση σε αυτόν. Υποψήφιοι ασθενείς για αυξητική στήθους είναι οι γυναίκες εκείνες οι οποίες είχαν πάντα μικρό στήθος και αυτές που λόγω τεκνοποίησης έχασαν αρκετό από τον όγκο των μαστών τους. Οι ασθενείς δε με μεγάλη διαφορά στο μέγεθος μεταξύ των δύο μαστών μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να χειρουργηθούν είτε στη μια μόνο πλευρά ή να αυξήσουν και τους δύο μαστούς με διαφορετικού όγκου ένθεμα σιλικόνης σε κάθε πλευρά ώστε να επιτευχθεί η συμμετρία.

Ο κος Κωνσταντίνος Μπενετάτος δείχνει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην χειρουργική του μαστού και πραγματοποιεί με ασφάλεια την επέμβαση αυξητικής μαστών, χρησιμοποιώντας ενθέματα σιλικόνης υψηλής ποιότητας, που έχουν έγκριση από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων(FDA), και τις τελευταίες χειρουργικές τεχνικές που είναι διαθέσιμες ανά τον κόσμο.

Η Χειρουργική Επέμβαση Αυξητικής Μαστών εν συντομία

Η επέμβαση Αυξητικής των Μαστών περιλαμβάνει την τοποθέτηση ενός ενθέματος σιλικόνης κάτω από το γυναικείο μαστό. Το ένθεμα μπορεί να τοποθετηθεί άμεσα κάτω από το μαστό (υπό αδενική τοποθέτηση) ή κάτω από το μυ του στήθους (μείζονος θωρακικού- υπό μυϊκή τοποθέτηση). Η τοποθέτηση του ενθέματος μπορεί να γίνει μέσω μιας μικρής τομής στη μασχάλη ή στη θηλή ή συνηθέστερα στην υπομάστιο πτυχή. Τα πλεονεκτήματα των διαφορετικών αυτών επιλογών που αφορούν τόσο στην προσέγγιση όσο και στην τοποθέτηση του ενθέματος αναλύονται λεπτομερώς παρακάτω.

Καλέστε τώρα στο 2107253083

Τοποθέτηση του Ενθέματος Σιλικόνης υπό του Μυός ή υπό του Αδένα του Μαστού;

Ο κος Κωνσταντίνος Μπενετάτος μετά από την κλινική εξέταση του μαστού σας θα σας συμβουλέψει για το τι είναι καλύτερο για εσάς με κριτήριο πάντα την ασφάλεια και το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Η τοποθέτηση του ενθέματος σιλικόνης κάτω από τον μυ συνιστάται συνήθως σε ασθενείς που το δέρμα τους είναι πολύ λεπτό και υπάρχει κίνδυνος να είναι ορατό το ένθεμα, ιδιαίτερα στο εσωτερικό τμήμα του νέου μαστού και σε βάθος χρόνου, εάν αυτό τοποθετηθεί κάτω από τον αδένα, ή σε ασθενείς που ζητούν ειδικά αυτού του είδους την χειρουργική επέμβαση για λόγους κυρίως άθλησης (κολύμβηση, αντισφαίριση κλπ).

Υπό του αδένα του μαστού

Με τα ενθέματα σιλικόνης που τοποθετούνται απευθείας κάτω από το μαστό(αδένα) επιτυγχάνεται καλύτερα η μείωση της δερματικής χαλάρωσης, συνεπώς μπορεί να επιτευχθεί καλύτερη ανόρθωση του μαστού. Είναι σχετικά λιγότερο επώδυνη διαδικασία και συχνά μειώνει την πιθανότητα χρήσης παροχέτευσης.

Υπό του μυός

Η τοποθέτηση του Ενθέματος Σιλικόνης κάτω από τον μυ του θώρακα έχει το πλεονέκτημα ότι το ένθεμα καλύπτεται με περισσότερο ιστό από ένα λεπτό δέρμα και ως εκ τούτου μειώνεται η πιθανότητα να είναι ορατή ή ψηλαφητή η άκρη του ενθέματος σε βάθος χρόνου. Συνήθως προτιμάται σε πολύ λεπτούς ασθενείς όπου οι πλευρές, ειδικά στην περιοχή του στέρνου, είναι εμφανείς. Σημαντικό επίσης πλεονέκτημα της υπομυικής τοποθέτησης του ενθέματος σιλικόνης είναι η στατιστικά χαμηλότερη πιθανότητα δημιουργίας “ρίκνωσης της κάψας”, η οποία μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα όσον αφορά στην παραμόρφωση του σχήματος του μαστού και έντονο πόνο σε βάθος χρόνου. Στην υπομυική τοποθέτηση απαιτείται μερική διατομή του μυός, η οποία μπορεί να προκαλέσει μια ελαφρά ενόχληση μετεγχειρητικά και αυξάνει ελαφρώς τον κίνδυνο μικρής αιμορραγίας και χρήση παροχέτευσης. Εντούτοις, η τομή στον μυ αποτρέπει την επιπέδωση ή την μετακίνηση του ενθέματος σιλικόνης όταν αυτός συσπάται.

Dual Plane - Διπλό ανατομικό πλάνο

Πρόκειται για την πιο σύγχρονη τεχνική τοποθέτησης ενθεμάτων σιλικόνης όπου συνδυάζει τα πλεονεκτήματα των δύο ανωτέρω. Συνεπώς το ένθεμα σιλικόνης τοποθετείται μισό κάτω από το μυ και μισό κάτω από τον αδένα, όπου το δέρμα έχει αποκολληθεί εν μέρει από τον υποκείμενο μυ (Dual Plane I,II ή III), ώστε να επιτευχθεί καλύτερη ανόρθωση-όπως στην υποαδενική τοποθέτηση- αλλά και καλύτερη κάλυψη του ενθέματος-όπως στην υπομυική τοποθέτηση αυτού. Είναι το χειρουργείο που επιλέγει τις περισσότερες φορές να προσφέρει στις ασθενείς του ο κ.Μπενετάτος, κατόπιν πάντα συνεννόησης κατά τη διάρκεια της προεγχειρητικής συνεδρίας.

Τοποθέτηση τομής

Μασχάλη

Η τομή στη μασχάλη έχει το πλεονέκτημα ότι αποτρέπει τη δημιουργία ουλής στο μαστό, ωστόσο, αφήνει μια ουλή στη περιοχή, η οποία ενδεχομένως να είναι ορατή σε μερικούς ασθενείς και η οποία ενδείκνυται μόνο σε υπομυϊκή τοποθέτηση του ενθέματος σιλικόνης. Επίσης έχει το μειονέκτημα του πιθανού τραυματισμού πολλών μικρών αισθητικών νεύρων που νευρώνουν την ευρύτερη περιοχή του μαστού από την έξω πλευρά αυτού.

Υπομάστια πτυχή

Η τομή κάτω από το μαστό στην υπομάστιο πτυχή (υπο-μαστική προσέγγιση) εφαρμόζεται συχνότερα από όλες τις άλλες μεθόδους παγκοσμίως και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε διαφορετική επιλογή του χειρουργικού πλάνου τοποθέτησης του ενθέματος (υποαδενικά ή υπομυϊκά). Η τομή επουλώνεται ικανοποιητικά και ‘’κρύβεται’’ στη πτυχή του μαστού.

Θηλή

Η προσέγγιση μέσω της θηλής είναι ωφέλιμη εφόσον η θηλή είναι μεγάλη και το στήθος μικρό. Κάποια ποσοστά επιμόλυνσης του ενθέματος από αυτού του είδους την προσέγγιση εξακολουθούν να υπάρχουν καθώς επίσης και προβλήματα με την αισθητικότητα της θηλής αλλά, εάν επιθυμείτε να ακολουθήσετε αυτή την επιλογή, τα ποσοστά επικινδυνότητας θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της συνεδρίας σας με τον κο Κωνσταντίνο Μπενετάτο.

Καλέστε τώρα στο 2107253083

 

Τεχνική Αυξητικής Μαστών με τοποθέτηση Αυτόλογου Λίπους

Η μέθοδος έγχυσης αυτόλογου Λίπους περιλαμβάνει τη χρήση του λίπους των ιδίων των ασθενών που κατόπιν μιας ειδικής επεξεργασίας επανατοποθετείται στον ίδιο οργανισμό για την αύξηση του μεγέθους των μαστών, την τόνωση των χαρακτηριστικών του προσώπου, αλλά και σε μια πληθώρα άλλων εφαρμογών τόσο για αισθητικούς όσο και για επανορθωτικούς σκοπούς.

Το λίπος αφαιρείται με τη μέθοδο της λιποαναρρόφησης από το μηρό ή τη κοιλιακή χώρα και με ειδικές επεξεργασίες επανεγχέεται στην περιοχή, με τη χρήση μικρών βελονών της τάξης του 1-2 χιλ. Η τεχνική έγχυσης αυτόλογου λίπους εφαρμόζεται τόσο στην αυξητική του μαστού όσο και στην διόρθωση της ασυμμετρίας των μαστών (ανισομαστία). Είναι επίσης μια καθιερωμένη τεχνική για την αποκατάσταση μικρών ατελειών ή κοιλοτήτων που δημιουργούνται μετά την αφαίρεση τμήματος του μαστού λόγω κακοήθειας.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της τεχνικής είναι η δυνατότητα να βελτιώνει μόνιμα τις περιοχές στις οποίες μεταμοσχεύεται το λίπος του ιδίου του ασθενούς, το δε μειονέκτημα αυτής η απρόβλεπτη επιβίωση του λίπους και η πιθανότητα πολλαπλών συνεδριών έως ότου επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Συνήθως επιβιώνει περίπου το 50% του λίπους το οποίο εγχέεται σε κάθε θεραπεία και μπορεί να χρειαστεί να επαναληφθεί. Δεν δημιουργούνται καθόλου τομές και ανάλογα με την πάσχουσα περιοχή, η τεχνική έγχυσης λίπους διεξάγεται στα πλαίσια ημερήσιας νοσηλείας υπό τοπική ή ολική αναισθησία.

Στην Ελλάδα η τεχνική αυτή δεν είναι αρκετά διαδεδομένη καθώς η βιβλιογραφία είναι ακόμα ελλιπής, όσον αφορά στην ασφάλεια της τεχνικής για την έγχυση του λίπους στην ευρύτερη περιοχή του μαστού και η συσχέτισή της ή μη με πιθανή προαγωγή κακοήθους εξαλλαγής ,λόγω των βλαστοκυττάρων που εγχέονται εντός του μαστού. Μέσα όμως στα επόμενα χρόνια θα εκπονηθούν όλες οι απαραίτητες έρευνες δεκαετίας που θα μας λύσουν όσα ερωτήματα αυτή τη στιγμή παραμένουν αναπάντητα. Είναι χρέος κάθε πλαστικού χειρουργού να ενημερώνει πλήρως τις ασθενείς του για τους πιθανούς κινδύνους πριν προβεί στην ανωτέρω χειρουργική επέμβαση.

Οι ουλές

Οι ουλές θα εξαρτηθούν από την τεχνική επέμβασης που εφαρμόζεται (όπως αναφέρεται παραπάνω). Οι τομές κατά μήκος της θηλής με την πάροδο του χρόνου γίνονται σχεδόν αόρατες . Στην αρχή θα είναι αρκετά ροζ/κόκκινες για τις πρώτες 6 περίπου εβδομάδες, μοβ κατά τους επόμενους 3 μήνες και στη συνέχεια θα ατονήσουν και θα αποκτήσουν το λευκό χρώμα του φυσιολογικού δέρματος. Η διαδικασία της πλήρους ωρίμανσης των ουλών φτάνει έως και τους 12-14 μήνες. Σε γενικές γραμμές η ποιότητα των ουλών στους περισσότερους ασθενείς και σε βάθος χρόνου θα είναι εξαιρετικά καλή. Μερικοί ασθενείς φτάνουν σε αυτό το σημείο σχετικά γρήγορα, σε άλλους όμως παίρνει περισσότερο χρόνο. Σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να δημιουργηθούν υπερτροφικές ουλές ή ακόμα και χειλοειδή. Ο τρόπος με τον οποίο έχουν επουλωθεί στο παρελθόν άλλες πληγές, μπορεί να είναι μια ένδειξη της πορείας επούλωσης των ουλών.

Φάρμακα

Ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό θα πρέπει να λαμβάνεται πριν από κάθε χειρουργική επέμβαση. Ως προληπτικό μέτρο, δεν πρέπει να λαμβάνονται φάρμακα χωρίς συνταγή ιατρού ή φυτικά προϊόντα/φάρμακα προ της χειρουργικής επεμβάσεως και για 3 ημέρες κατόπιν αυτής. Επίσης, θα πρέπει αυστηρώς να αποφευχθεί η λήψη μη στερινοειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων όπως ασπιρίνη (salospir), ιμπουπροφένη (Nurofen), δικλοφενάκη και κάθε άλλη αντιπηκτική ή αντιαιμοπεταλιακή αγωγή, κατόπιν συνεννόησης πάντοτε με το θεράποντα ιατρό. Θα ήταν επίσης πολύ χρήσιμο να φέρετε ένα κατάλογο των οποιωνδήποτε συνταγογραφημένων φαρμάκων που λαμβάνετε για τον προεγχειρητικό σας έλεγχο.

Κάπνισμα

Αν είστε καπνίστρια επιχειρήστε να διακόψετε το κάπνισμα τουλάχιστον έξι εβδομάδες προ και μια κατόπιν της χειρουργικής επεμβάσεως, καθώς έτσι θα μειωθούν δραματικά οι πιθανότητες εμφάνισης μετεγχειρητικών επιπλοκών.

Προληπτικός έλεγχος Μαστού, Αυτοεξέταση και Καρκίνος Μαστού

Δεν υπάρχει άμεση συσχέτιση μεταξύ των ενθεμάτων σιλικόνης και καρκίνου του μαστού. Στην πραγματικότητα, η συχνότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού σε ασθενείς με ενθέματα σιλικόνης είναι οριακά χαμηλότερη. Εάν σκέφτεστε να προβείτε σε αυξητική με ενθέματα σιλικόνης και υπάρχει οικογενειακό ιστορικό καρκίνου του μαστού, θα σας προτείναμε να το αναφέρετε στην συνεδρία σας με τον κο Μπενετάτο, να κάνετε μια μαστογραφία και να προβείτε σε μια εξέταση μαστού από ειδικό μαστολόγο, πριν προχωρήσετε στο χειρουργείο της αυξητικής μαστών.

Τα ενθέματα σιλικόνης μπορεί να κάνουν την αυτοεξέταση με ψηλάφηση και την εξέταση της μαστογραφίας τεχνικά λίγο πιο δύσκολη, σε σχέση με ασθενείς που δεν έχουν ενθέματα, καθώς το ένθεμα θα είναι λίγο πιο σκληρό από το φυσιολογικό παρέγχυμα του μαστού. Για το λόγο αυτό μπορεί να χρειαστούν πιο πολλές λήψεις από τις συνηθισμένες κατά τη διάρκεια της μαστογραφίας. Το γεγονός αυτό δεν θα έχει καμία απολύτως επίπτωση όσον αφορά στη διάγνωση και εγκυρότητα της μαστογραφίας για κάποιο μόρφωμα που πιθανώς να παρουσιαστεί στο μέλλον (καλοήθες ή και κακόηθες).

Ενθέματα Σιλικόνης... Σχήμα, Υφή, Μέγεθος, Ποιότητα, Ποιότητα, Ποιότητα...

Δεν υπάρχει ένα ιδανικό ένθεμα για όλους τους ασθενείς. Οι κύριες διαφορές μεταξύ των ενθεμάτων σιλικόνης έγκεινται στο σχήμα, την υφή, την σύσταση της γέλης σιλικόνης και την προβολή τους (το προφίλ προβολής). Τα ενθέματα σιλικόνης διατίθενται σε σχήμα στρογγυλό ή σε σταγονοειδές/δάκρυ (ανατομικά ενθέματα) . Όσον αφορά το είδος και το σχήμα του Ενθέματος Σιλικόνης που θα ταιριάξει καλύτερα στο σχήμα του σώματός σας και στις ανάγκες σας, αυτό θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίας σας με τον κο Κωνσταντίνο Μπενετάτο.

Ανατομικά Ενθέματα Σιλικόνης

Τα Ανατομικά Ενθέματα Σιλικόνης δίνουν στο μαστό ένα φυσικό αποτέλεσμα καθώς έχουν ελαφρώς μικρότερο όγκο στο ανώτερο τμήμα τους γεγονός που θα βοηθήσει στο να αποφευχθεί ο ανεπιθύμητος όγκος στο πάνω μέρος του μαστού, που δίνει και την αίσθηση του ψεύτικου, δίνοντας έτσι ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα. Συνεπώς, σε ασθενείς με πολύ μικρό ή «άδειο» μαστό τα ανατομικά ενθέματα θα μπορούν να δώσουν μια πιο φυσική εμφάνιση, καθώς το ένθεμα θα παίξει το μεγαλύτερο ρόλο στη διαμόρφωση του σχήματος του μαστού. Τα Ανατομικά Ενθέματα Σιλικόνης είναι διαθέσιμα σε πολλές και διαφορετικές αναλογίες (μερικά είναι ψηλότερα και λιγότερο πλατιά και άλλα ακριβώς το αντίθετο).

Στρογγυλά Ενθέματα Σιλικόνης

Τα Στρογγυλά Ενθέματα Σιλικόνης έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα σε πολλούς ασθενείς, ιδιαίτερα αν αυτοί φορούν στηθόδεσμο μεγέθους B ή μεγαλύτερου. Πολλοί από τους ασθενείς μας ζητούν ένα πιο γεμάτο και πιο στρογγυλό σχήμα μαστού το οποίο και μπορεί να επιτευχθεί με την προσθήκη Στρογγυλών Ενθεμάτων Σιλικόνης.

Το Προφίλ Προβολής των Ενθεμάτων Σιλικόνης

Τα Ενθέματα Σιλικόνης διατίθενται σε τρία διαφορετικά προφίλ προβολής: σε χαμηλό, μεσαίο και υψηλό. Όσο υψηλότερη είναι η προβολή του ενθέματος τόσο μεγαλύτερη προβολή αποκτά ο μαστός κοιτώντας τον από το πλάι. Το ιδανικό είδος προβολής των Ενθεμάτων Σιλικόνης που θα ταιριάξει στο σχήμα του σώματος και στις ανάγκες σας, θα συζητηθεί κατά τη διάρκεια της συνεδρίας σας με τον κο Κωνσταντίνο Μπενετάτο.

Ποιότητα Ενθεμάτων Σιλικόνης

Ο κος Κωνσταντίνος Μπενετάτος δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ Ενθέματα Σιλικόνης PIP (Poly Implant Prosthesis) , για τα οποία ασχολήθηκε ιδιαίτερα η παγκόσμια κοινότητα τα τελευταία χρόνια, καθώς επρόκειτο για σιλικόνη χείριστης ποιότητας (οικιακής χρήσης), και όχι ιατρικού τύπου. Αντιθέτως χρησιμοποιεί δύο από τις καλύτερες εταιρίες της παγκόσμιας αγοράς, την Allergan/Natrelle και τη Mentor , οι οποίες και οι δύο έχουν έγκριση για χρήση από τον Αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων FDA (Food and Drug Administrator).

Όλα τα ενθέματα σιλικόνης είναι κατασκευασμένα από ένα εξωτερικό κέλυφος σιλικόνης, το οποίο γεμίζεται είτε με παχύρρευστη σιλικόνη (που συνήθως χρησιμοποιείται) είτε με φυσιολογικό ορό. Τα Ενθέματα Σιλικόνης έχουν καλύτερη αίσθηση γενικά από εκείνα που περιέχουν φυσιολογικό ορό, αλλά αυτή η διαφορά είναι λιγότερο αισθητή όταν το ένθεμα τοποθετείται υπό του μυός. Η σιλικόνη που αρχικά χρησιμοποιήθηκε για να γεμίσουν τα ενθέματα ήταν αρκετά ρευστή, αλλά πλέον τα περισσότερα ενθέματα περιέχουν μια παχεία συνεκτική γέλη/τζελ (παρόμοιο με τα παιδικά ζελεδάκια) η οποία και ονομάζεται συνεκτική σιλικόνη-Cochesive. Υπάρχει διαβάθμιση συνεκτικότητας 1 εως και 3, με το βαθμό 3 να είναι της υψηλότερης και καλύτερης σταθερότητας. Τα ενθέματα αυτά σιλικόνης έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να βοηθούν στην διατήρηση του σχήματος του ενθέματος και θεωρητικά στην αποτροπή διαφυγής του τζελ σε περίπτωση που το κέλυφος του ενθέματος σπάσει. Όλα τα Aνατομικά Eνθέματα Σιλικόνης περιέχουν συνεκτική γέλη /τζελ βαθμού 3.

Τι Mεγέθους Eνθέματα θα πρέπει να αποκτήσω;

Αυτό είναι εν μέρει θέμα προτιμήσεως σας, αλλά κατά βάση έχει να κάνει με τις αναλογίες του σώματός σας. Προκειμένου να βρείτε το μέγεθος που ψάχνετε, ο κύριος Κωνσταντίνος Μπενετάτος θα σας βοηθήσει με την εμπειρία του να πάρετε τη σωστή για εσάς απόφαση. Επίσης διαθέτει ένα ειδικό kit προθέσεων σιλικόνης που μπορείτε να δοκιμάσετε κάτω από το στηθόδεσμο σας, ώστε να δείτε στον καθρέφτη πριν το χειρουργείο αυτό που σας ταιριάζει.

Είναι η Σιλικόνη ασφαλής;

Τα ενθέματα σιλικόνης είναι απόλυτα ασφαλή. Η σιλικόνη είναι η πλέον χρησιμοποιούμενη από όλες τις ιατρικές ουσίες και χρησιμοποιείται πάνω από 40 χρόνια. Εκτενείς μελέτες έχουν δείξει ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως συσχέτιση με τον καρκίνο του μαστού, την αρθρίτιδα, τα αυτοάνοσα νοσήματα ή τα σύνδρομα κοπώσεως. Βάσει αυτών των στοιχείων, ο κος Κωνσταντίνος Μπενετάτος χρησιμοποιεί τα ενθέματα σιλικόνης στους ασθενείς του με απόλυτη ασφάλεια. Παρόλα αυτά μπορεί να χρησιμοποιήσει και τα ενθέματα φυσιολογικού ορού εφόσον οι ασθενείς το επιθυμούν για τους δικούς τους λόγους.

Υπάρχουν προβλήματα που να σχετίζονται με τα Ενθέματα Σιλικόνης;

Παρόλο που δεν είναι από μόνα τους επικίνδυνα, πιθανώς να υπάρξουν κάποια προβλήματα που συνδέονται με τα ενθέματα σιλικόνης και αυτά περιγράφονται κάτωθι.

Ρίκνωση της κάψας γύρω από το ένθεμα

Σε όλους τους ασθενείς που τοποθετείται ένα ξένο σώμα, όπως αυτό της σιλικόνης, ο οργανισμός το αναγνωρίζει και το περιχαρακώνει δημιουργώντας γύρω του μια μεμβράνη από ινώδη ιστό, που ονομάζεται ‘’κάψα’’. Στην πλειονότητα των ασθενών η κάψα παραμένει ως ένα λεπτό και μαλακό στρώμα, που βοηθάει το ένθεμα να κρατείται σωστά στη θέση του. Ωστόσο, σε ένα μικρό αριθμό ασθενών και για συγκεκριμένους λόγους η κάψα γίνεται παχιά και ρικνώνει, με αποτέλεσμα ο μαστός να να σκληραίνει. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε παραμόρφωση του μαστού καθώς και σε ήπια ή έντονη ενόχληση-πόνο. Η θεραπεία του προβλήματος είναι η χειρουργική αφαίρεση της κάψας και η αντικατάσταση του ενθέματος (συχνά σε ένα διαφορετικό χειρουργικό πλάνο, π.χ. υπό του μυός) και έτσι μπορεί να λυθεί το πρόβλημα περίπου για το 50% των ατόμων που τους παρουσιάζεται. Το συγκεκριμένο πρόβλημα σπάνια εμφανίζεται κατά τη διάρκεια των πρώτων ετών, αλλά μπορεί να επηρεάσει το 10% των ασθενών μετά την πρώτη δεκαετία.

Λοίμωξη

Η εμφάνιση λοίμωξης είναι πολύ σπάνια, ειδικά στην αυξητική του μαστού, αλλά μπορεί να οδηγήσει στην ανάγκη προσωρινής αφαίρεσης του ενθέματος σιλικόνης έως ότου η μόλυνση θεραπευθεί πλήρως.

Πόση Διάρκεια Ζωής έχουν τα Ενθέματα Σιλικόνης;

Δεν υπάρχει ένα σαφές χρονικό διάστημα, αλλά κατά μέσο όρο τα Ενθέματα Σιλικόνης μπορεί να έχουν διάρκεια ζωής από 10 έως 40 έτη.

Ο κος Κωνσταντίνος Μπενετάτος συμβουλεύει όλους τους ασθενείς του, ειδικά τους νεότερους, ότι πιθανόν να χρειαστεί να αντικαταστήσουν τα ενθέματά τους κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι το κέλυφος του ενθέματος εξασθενεί μετά τις δύο πρώτες δεκαετίες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πιθανή ρήξη του ενθέματος και μολονότι δεν είναι επικίνδυνη, ενδεχομένως να προκαλέσει προβλήματα εφόσον η σιλικόνη διαρρεύσει έξω από την κάψα που περιβάλλει το ένθεμα. Ένα από αυτά τα προβλήματα μπορεί να είναι η εμφάνιση ογκιδίων σιλικόνης (σιλικονόματα) στο μαστό ή στους λεμφαδένες. Εάν υπάρχει υποψία ρήξης του ενθέματος σιλικόνης(αλλαγή στο σχήμα ή στην υφή) τότε είναι απαραίτητο να γίνει ένα υπερηχογράφημα ή μια μαγνητική τομογραφία, στην οποία και ανιχνεύεται η ρήξη στο 95% των ασθενών.

Καλέστε τώρα στο 2107253083

Ρήξη ενθέματος σιλικόνης

Είναι πιθανό, σε ποσοστό λιγότερο από 1% και κυρίως μετά τη δεκαετία να παρουσιαστεί μια ρήξη στο κέλυφος της σιλικόνης, οπότε και το ένθεμα θα πρέπει να αφαιρεθεί. Εάν η σιλικόνη περιορίζεται εντός της κάψας του ενθέματος δεν υπάρχει καμία βιασύνη αφαίρεσης του ενθέματος, καθώς το ένθεμα μπορεί να παραμείνει εντός του μαστού για αρκετούς μήνες/χρόνια χωρίς να παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα για τον ασθενή. Ωστόσο, εάν υπάρχουν ενδείξεις ρήξης εκτός της κάψας, τότε το ένθεμα θα πρέπει να αντικατασταθεί εντός ολίγων μηνών.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε απορίες σχετικά με τα Eνθέματα Σιλικόνης ή τη ρήξη των ενθεμάτων παρακαλούμε να το συζητήσετε με τον Κο Μπενετάτο κατά τη διάρκεια της συνεδρίας σας.

Ανάρρωση από την Επέμβαση Αυξητικής Στήθους με ενθέματα σιλικόνης

Διάρκεια Χειρουργικής Επέμβασης

Η χειρουργική επέμβαση διαρκεί από 1 έως 1,5 ώρα ανάλογα με τον τύπο/είδος της τεχνικής που εφαρμόζεται για την προσθήκη των Ενθεμάτων Σιλικόνης.

Παραμονή στο Νοσοκομείο

Συνήθως η παραμονή στο νοσοκομείο μπορεί να είναι από μερικές ώρες έως και μια νύχτα.

Επίδεση Τραυμάτων

Θα ξυπνήσετε και θα υπάρχει μόνο μια μικρή αυτοκόλλητη γάζα επάνω στις τομές η οποία και θα παραμείνει για 2 ημέρες. Δεν θα υπάρχουν ράμματα τα οποία θα πρέπει να αφαιρεθούν, καθώς είναι όλα απορροφήσιμα. Ο επανέλεγχος των πληγών θα γίνει σε επτά με δέκα ημέρες.

Επαφή με το νερό

Οι γάζες είναι αδιάβροχες στο νερό, οπότε οι ασθενείς μπορούν να κάνουν ντους μετά την χειρουργική επέμβαση. Εντούτοις, εμείς προτείνουμε να αποφύγετε την έντονη πλύση πάνω στις πληγές για τις πρώτες πέντε ημέρες. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα μπορείτε να είστε λιγότερο προσεκτικοί.

Παροχετεύσεις

Η τοποθέτηση παροχετεύσεων μπορεί να είναι απαραίτητη, αλλά τις περισσότερες των περιπτώσεων όχι. Συνήθως χρησιμοποιούνται για τα ενθέματα σιλικόνης που τοποθετούνται κάτω από το μυ, στην dual plane τεχνική, και παραμένουν εντός του μαστού για 24 έως 48 ώρες.

Οι Στηθόδεσμοι

Θα πρέπει να φέρετε μαζί σας στο νοσοκομείο ένα μαλακό (άνευ μπανέλας) αθλητικό στηθόδεσμο ο οποίος θα είναι στα μέτρα του νέου μεγέθους στήθους. Ο στηθόδεσμος θα πρέπει να είναι άνετος ενώ παράλληλα να παρέχει υποστήριξη. Θα χρειαστεί να έχετε δύο στηθόδεσμους στο σπίτι που να μπορούν να φορεθούν διαδοχικά. Η μέτρηση της περιφέρειας του θώρακα δεν αλλάζει. Μετά από οκτώ εβδομάδες θα είστε σε θέση να φορέσετε έναν στηθόδεσμο με μπανέλα ο οποίος θα πρέπει να ταιριάζει στο νέο σχήμα και μέγεθος του στήθους σας.

Χρόνος Αποχής από την Εργασία

Οι άνθρωποι διαφέρουν ως προς τον χρόνο ανάρρωσης από την επέμβαση της Αυξητικής Μαστών με ενθέματα σιλικόνης. Γενικά θα χρειαστούν τουλάχιστον 2-5 ημέρες ώστε κάποιος να είναι σε θέση να επιστρέψει πλήρως στην εργασία του. Οι ασθενείς με θέσεις εργασίας που απαιτούν έντονη κίνηση μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο.

Χρόνος Αποχής από την Άσκηση

Οι ασθενείς συνήθως αισθάνονται ικανοί να περπατήσουν σε ρυθμό άσκησης μέσα σε πέντε με επτά ημέρες και να κολυμπήσουν σε δέκα με δέκα τέσσερις ημέρες (εφόσον έχουν αναρρώσει πλήρως). Εντούτοις, η έντονη άσκηση (αερόμπικ, κλπ) θα πρέπει να αποφεύγεται για έξι εβδομάδες.

Μετεγχειρητικές Οδηγίες

Από την πρώτη έως και τη τέταρτη ημέρα θα πρέπει να ξεκουραστείτε. Δεν θα πρέπει να φροντίζετε πολύ μικρά παιδιά ή να κάνετε δουλειές του σπιτιού χωρίς βοήθεια.

Από την πέμπτη έως και την δέκατη τέταρτη ημέρα μπορείτε να ξεκινήσετε να ασκείστε περισσότερο, όπως κάνοντας πεζοπορία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, ψώνια κλπ. Μέχρι το τέλος αυτής της περιόδου θα αισθάνεστε ελάχιστο πόνο. Αν όλες οι πληγές φαίνονται επουλωμένες την δέκατη ημέρα είναι απίθανο να προκληθεί κάποιο πρόβλημα με την αύξηση των δραστηριοτήτων σας. Ξεκινήστε τις δραστηριότητες σας εφόσον αισθάνεστε υγιής.

Από τη τρίτη εβδομάδα θα μπορείτε να επιστρέψετε πλήρως στο φυσιολογικό ρυθμό ζωής σας που είχατε πριν το χειρουργείο και να κάνετε ό, τι επιθυμείτε.

Οδήγηση

Οι ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε αυξητική μαστών με ενθέματα σιλικόνης θα πρέπει να αποφύγουν την οδήγηση έως ότου απαλλαγούν εντελώς από κάθε ενόχληση και περιορισμό, ώστε να είναι απόλυτα σε θέση να κάνουν μια αιφνίδια κίνηση, όπως άμεσο φρενάρισμα, ανεμπόδιστα και χωρίς πόνο. Αυτό προτείνεται ώστε οι ασθενείς να εξασφαλίσουν την κάλυψη από την ασφαλιστική τους εταιρία σε περίπτωση ατυχήματος. Ενδεχομένως, να χρειαστούν έως και δυο εβδομάδες για την πλήρη ανάρρωσή τους. Βέβαια υπάρχουν και ασθενείς που αισθάνονται ικανοί να οδηγήσουν μετά από 1-2 μέρες, πάντα βέβαια με ιδία ευθύνη.

Ανάρρωση και Τελική Έκβαση από την Επέμβαση Αυξητικής Μαστών

Είναι πιθανό να εμφανιστούν μερικοί μώλωπες και ένα ελαφρύ οίδημα στο στήθος σας, που θα διαρκέσουν έως και τρεις εβδομάδες. Το στήθος σας θα είναι ελαφρώς πιο σκληρό και ελαφρώς ψηλότερα από το αναμενόμενο τελικό αποτέλεσμα. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα το στήθος σας θα μαλακώσει και θα αποκτήσει ένα πολύ ωραίο και φυσικό σχήμα, χωρίς να μπορεί εύκολα κάποιος να πει ότι έχετε χειρουργηθεί.. Αυτό θα συμβεί περίπου την τέταρτη με έκτη εβδομάδα, εξακολουθώντας να βελτιώνεται συνεχώς μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

Μετεχγειρητική Παρακολούθηση

Το τραύμα σας θα ελεγχθεί την δεύτερη και έβδομη ημέρα μετά την χειρουργική επέμβαση. Αν χρειάζεστε οποιαδήποτε περαιτέρω παρακολούθηση αυτή θα γίνει από τον κο Κωνσταντίνο Μπενετάτο. Τα επόμενα ραντεβού σας θα είναι μετά από ένα και τρεις μήνες αντίστοιχα ,όπου και θα ληφθούν μετεγχειρητικές φωτογραφίες. Δεν θα υπάρξει επιπλέον χρέωση για οποιαδήποτε παρακολούθηση σχετίζεται με την χειρουργική σας επέμβαση.

Πιθανές Επιπλοκές από την Επέμβαση της Αυξητικής Μαστών με ενθέματα σιλικόνης

Η Αυξητική Μαστών είναι μια επέμβαση ρουτίνας και στέφεται με απόλυτη επιτυχία για τη συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών. Εντούτοις, όπως και με οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση, είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσετε ότι υπάρχει ενδεχόμενο εμφάνισης επιπλοκών. Οι πιθανές επιπλοκές που ενδεχομένως προκύψουν αναφέρονται παρακάτω.

Παροδική απώλεια της αίσθητικότητας της θηλής

Είναι σύνηθες η ασθενής να έχει αρχικά μια απώλεια της αισθητικότητας της θηλής μετά από την επέμβαση της Αυξητικής Μαστών με ενθέματα σιλικόνης, αλλά η αίσθηση επιστρέφει στη συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Είναι επίσης σύνηθες να επηρεαστεί η μία μόνο πλευρά του στήθους. Λιγότερο από το 5% των ασθενών θα βιώσουν μια μόνιμη απώλεια της αισθητικότητας της θηλής.

Ασυμμετρία

Οι περισσότερες γυναίκες έχουν διαφορετικού μεγέθους μαστούς και με τη χειρουργική επέμβαση της Αυξητικής Μαστών προσπαθούμε να εξομαλύνουμε και να βελτιώσουμε οποιαδήποτε ασυμμετρία. Ωστόσο, είναι δυνατόν ο ένας μαστός ή η μια θηλή να είναι ελάχιστα διαφορετικά από την άλλη πλευρά μετά την επέμβαση.

Τομές

Η ποιότητα των ουλών διαφέρει μεταξύ των ασθενών.

Διάσπαση τομής

Πολύ σπάνια και κυρίως στους ασθενείς που καπνίζουν μπορεί να υπάρξει μια μικρή διάσπαση της χειρουργικής τομής.

Αιμάτωμα

Υπάρχει η πιθανότητα δημιουργίας αιματώματος στο στήθος, γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα η ασθενής να επιστρέψει στο χειρουργείο για την αφαίρεσή του. Το αιμάτωμα συνήθως δημιουργείται μέσα στις πρώτες 24 ώρες μετά την επέμβαση και εμφανίζεται περίπου στο 2% των ασθενών.

Θηλασμός

Περίπου το 98% των γυναικών μπορούν να θηλάζουν μετά την επέμβαση Αυξητικής Στήθους απόλυτα φυσιολογικά.

Λοίμωξη

Η εμφάνιση μετεγχειρητικής λοίμωξης είναι ένα πολύ ασυνήθιστη, αλλά εάν προκύψει μπορεί να είναι σοβαρή και μερικές φορές οδηγεί σε αφαίρεση των Ενθεμάτων Σιλικόνης.

Γενικοί κίνδυνοι της επέμβασης Αυξητικής Μαστών

Λοιμώξεις του θώρακα και Θρομβώσεις στο πόδι ή στους πνεύμονες (DVT ή PE). Αν και σπάνιο να εμφανιστούν, είναι σημαντικό να αποφευχθούν με το να μην καπνίζετε, να μην είστε υπερβολικά υπέρβαροι και να κινηθείτε το συντομότερο δυνατόν μετά την χειρουργική επέμβαση.

Καλέστε τώρα στο 2107253083