Αυξητική Μαστού με Λίπος

Γιατί να Επιλέξετε την Αυτόλογη Μεταφορά Λίπους στην Περιοχή των Μαστών;

Η συγκεκριμένη επέμβαση βελτιώνει το σχήμα και την μεστότητα / όγκο του μαστού με την έγχυση του λίπους του ιδίου του ασθενούς στην περιοχή των μαστών. Η θεραπεία αυτή εφαρμόζεται, τόσο για αισθητικούς όσο και για επανορθωτικούς σκοπούς, όχι μόνο στο μαστό αλλά και στο πρόσωπο. Παρακαλώ κάντε κλικ εδώ για περισσότερες πληροφορίες.
Η θεραπεία της Αυτόλογης Μεταφοράς Λίπους στο Στήθος εφαρμόζεται τόσο στην Αυξητική Μαστών όσο και στην διόρθωση της Ανισομαστίας. (διαφορετικά μεγέθη μεταξύ των δύο μαστών). Είναι επίσης μια εξαιρετική μορφή θεραπείας για διόρθωση ελλειμμάτων /κοιλοτήτων που δημιουργούνται μετά την αφαίρεση του καρκίνου του μαστού.

Τα αποτελέσματα αυτής της θεραπείας είναι μόνιμα, εντούτοις, η ποσότητα του λίπους που επιβιώνει μπορεί να είναι απρόβλεπτη. Συνήθως μόνο το 50% του λίπους που εγχέεται επιβιώνει και ως εκ τούτου, η θεραπεία ενδεχομένως να χρειαστεί να επαναληφθεί προκειμένου να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η Επέμβαση Εν Συντομία

Η επέμβαση γίνεται στα πλαίσια ημερήσιας νοσηλείας και διεξάγεται υπό τοπική ή ολική αναισθησία, ανάλογα με το μέγεθος της περιοχής που πρέπει να διορθωθεί. Το λίπος αφαιρείται από τον μηρό ή την κοιλιακή χώρα με την μέθοδο της Λιποαναρρόφησης. Μετά την αφαίρεση του, το λίπος κατόπιν ειδικών επεξεργασιών εγχέεται εκ νέου στο μαστό με τη χρήση πολύ μικρών βελονών και στην περιοχή δεν υπάρχουν καθόλου σημάδια.

Αυξητική Μαστών με Αυτόλογη Μεταφορά Λίπους

Η εν λόγω επέμβαση μπορεί να αλλάξει μόνιμα το μέγεθος των μαστών, και είναι ιδανική για τις ασθενείς που θέλουν να συνδυάσουν μια επέμβαση Λιποαναρρόφησης στην περιοχή των μηρών ή στην κοιλιακή χώρα με αυξητική στήθους. Το πλεονέκτημα αυτής της επέμβασης, εν αντιθέσει με τα ενθέματα σιλικόνης, είναι ότι το στήθος θα έχει ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα. Επιπλέον, δεν απαιτούνται επαναληπτικές χειρουργικές επεμβάσεις στο μέλλον, όπως με τα Ενθέματα Σιλικόνης όπου πρέπει αναπόφευκτα σε βάθος χρόνου να αντικατασταθούν.

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι το λίπος εγχέεται στο χώρο μεταξύ του δέρματος και του μαστού και επίσης υπό του μαστού, και όχι στην πραγματικότητα στον ίδιο τον ιστό του μαστού. Αυτό γίνεται για να αποφευχθούν τυχόν αλλαγές στην απεικόνιση του μαστού σε μαστογραφίες ή άλλες απεικονιστικές μεθόδους για το μαστό (πχ.MRI) που θα γίνουν στο μέλλον. Οι μετεγχειρητικές ουλές που δημιουργούνται επάνω στο στήθος είναι εξαιρετικά μικρές και καθόλου εμφανείς με την πάροδο του χρόνου. Με τη μέθοδο της Λιποαναρρόφησης δημιουργούνται μικρές ουλές 3-4mm στην κοιλιακή χώρα ή στην περιοχή των μηρών.

Μεγάλες αλλαγές στον όγκο του μαστού δεν είναι εφικτό να επιτευχθούν με μια μόνο Έγχυση Λίπους. Κατά προσέγγιση, με μια μόνο έγχυση λίπους μπορεί να επιτευχθεί αύξηση κατά ένα μέγεθος του στηθόδεσμου. Η επανάληψη της επέμβασης για περισσότερο όγκο είναι εφικτή, εφόσον είναι επιθυμητή. Όπως συμβαίνει με όλες τις Αυτόλογες Μεταφορές Λίπους, η επιβίωσή του, κατά τους πρώτους μήνες μετά την εφαρμογή της τεχνικής, είναι απρόβλεπτη .Το ποσοστό επιβίωσης του λίπους που εγχέεται κυμαίνεται από 30 έως 80% (μέσος όρος 50%) και το λίπος που παραμένει μετά την πάροδο των τριών ή τεσσάρων μηνών είναι πιθανόν να παραμείνει μόνιμα.

Φάρμακα

Ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό θα πρέπει να λαμβάνεται πριν από κάθε χειρουργική επέμβαση. Ως προληπτικό μέτρο, δεν πρέπει να λαμβάνονται φάρμακα χωρίς συνταγή ιατρού ή φυτικά προϊόντα/φάρμακα προ της χειρουργικής επεμβάσεως και για 3 ημέρες κατόπιν αυτής. Επίσης, θα πρέπει αυστηρώς να αποφευχθεί η λήψη μη στερινοειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων όπως ασπιρίνη (salospir), ιμπουπροφένη(Nurofen), δικλοφενάκη και κάθε άλλη αντιπηκτική ή αντιαιμοπεταλιακή αγωγή, κατόπιν συνεννόησης πάντοτε με το θεράποντα ιατρό. Θα ήταν επίσης πολύ χρήσιμο να φέρετε ένα κατάλογο των οποιωνδήποτε συνταγογραφημένων φαρμάκων που λαμβάνετε για τον προεγχειρητικό σας έλεγχο.

Κάπνισμα

Αν είστε καπνίστρια επιχειρήστε να διακόψετε το κάπνισμα τουλάχιστον έξι εβδομάδες προ και μια κατόπιν της χειρουργικής επεμβάσεως, καθώς έτσι θα μειωθούν δραματικά οι πιθανότητες εμφάνισης μετεγχειρητικών επιπλοκών.

Ανάρρωση από την Αυτόλογη Μεταφορά Λίπους στο Μαστό

Διάρκεια της Χειρουργικής Επέμβασης

Η διάρκεια της επέμβασης εξαρτάται από την τεχνική που θα εφαρμοστεί.

Διάρκεια Νοσηλείας

Συνήθως η νοσηλεία του ασθενούς είναι για μια ημέρα.

Χρόνος Ανάρρωσης

Η περιοχή των μαστών θα εμφανίσει οίδημα και μελανιές για περίπου πέντε με επτά ημέρες, τα οποία κατόπιν θα υποχωρήσουν. Το ίδιο χρονικό διάστημα ανάρρωσης θα χρειαστεί και η περιοχή στην οποία εφαρμόστηκε η τεχνική της Λιποαναρρόφησης (μηροί ή κοιλιακή χώρα).

Οι στηθόδεσμοι

Θα πρέπει να φέρετε μαζί σας στο νοσοκομείο ένα μαλακό (άνευ μπανέλας) αθλητικό στηθόδεσμο ο οποίος θα είναι στα μέτρα του νέου μεγέθους στήθους. Ο στηθόδεσμος θα πρέπει να είναι άνετος ενώ παράλληλα να παρέχει υποστήριξη στο μαστό. Θα χρειαστεί να έχετε στο σπίτι δύο στηθόδεσμους που να μπορούν να φορεθούν εναλλάξ. Η μέτρηση στο νέο στηθόδεσμο δεν αλλάζει όσον αφορά στην περιφέρεια του θώρακα, αλλάζει μόνο το cup. Μετά από οκτώ εβδομάδες θα είστε σε θέση να φορέσετε έναν στηθόδεσμο με μπανέλα, ο οποίος θα πρέπει να προσαρμοστεί στο νέο σχήμα και μέγεθος του στήθους σας.

Χρόνος Αποχής από την Εργασία και Κοινωνική Συναναστροφή

Οι ασθενείς μπορούν να λάβουν από πέντε έως επτά ημέρες άδεια από την εργασία τους, ενόσω οι μαστοί και οι μηροί ή η κοιλιακή χώρα αναρρώνουν. Οι ασθενείς θα είναι σε θέση να επιστρέψουν στις φυσιολογικές τους δραστηριότητες σε δυο με τρεις εβδομάδες.

Χρόνος Αποχής από την Άσκηση

Οι ασθενείς θα πρέπει να αποφεύγουν την έντονη άσκηση μέχρι την πλήρη ανάρρωσή τους.

Οδήγηση

Οι ασθενείς θα πρέπει να αποφύγουν την οδήγηση έως ότου απαλλαγούν εντελώς από κάθε ενόχληση και περιορισμό, ώστε να είναι απόλυτα σε θέση να κάνουν μια αιφνίδια κίνηση, όπως άμεσο φρενάρισμα, ανεμπόδιστα και χωρίς πόνο. Αυτό προτείνεται ώστε οι ασθενείς να εξασφαλίσουν την κάλυψη από την ασφαλιστική τους εταιρία σε περίπτωση ατυχήματος. Ενδεχομένως, να χρειαστούν έως και δυο εβδομάδες για την πλήρη ανάρρωσή τους.

Πιθανές Επιπλοκές από την Τεχνική Έγχυσης Λίπους

Η Τεχνική Έγχυσης Λίπους είναι μια επέμβαση ρουτίνας και στέφεται με απόλυτη επιτυχία για τη συντριπτική πλειοψηφία των ασθενών. Εντούτοις, όπως και με οποιαδήποτε διαδικασία, είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσετε ότι υπάρχει η πιθανότητα εμφάνισης επιπλοκών. Οι επιπλοκές που ενδεχομένως προκύψουν αναφέρονται κάτωθι:

Σκληρίες και κύστεις

Κάποιο ποσοστό του λίπους που εγχέεται έχει μια μικρή πιθανότητα να εξελιχθεί σε μια μικρή σκληρία ή κύστη. Αν και αυτό δεν είναι επικίνδυνο, μπορεί ενδεχομένως να απεικονιστεί σε μια μελλοντική μαστογραφία, και ως εκ τούτου, να αποτελέσει μια αιτία ανησυχίας πριν ακόμη διαγνωστεί. Ωστόσο, αποτελέσματα ερευνών παρουσιάζουν ότι μικρές κύστεις όπως αυτές είναι συνήθως εύκολα διαγνώσιμες.

Κάπνισμα

Αν είστε καπνίστρια επιχειρήστε να διακόψετε το κάπνισμα τουλάχιστον έξι εβδομάδες προ και μια κατόπιν της χειρουργικής επεμβάσεως, καθώς έτσι θα μειωθούν δραματικά οι πιθανότητες εμφάνισης μετεγχειρητικών επιπλοκών.

Πιθανή Αιμορραγία ή φλεγμονή

Μειωμένη αισθητικότητα της θηλής

Είναι πιθανό να συμβεί αλλά επανέρχεται στα φυσιολογικά επίπεδα αρκετά γρήγορα (2-3 εβδομάδες)
Εάν αισθανθείτε οποιοδήποτε σύμπτωμα που ενδεχομένως σας ανησυχήσει, παρακαλούμε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.