Brazilian Butt Lift – Ανόρθωση Γλουτών με Λίπος

Το σχήμα και η αναλογία των γλουτών είναι σημαντικοί παράγοντες σε ένα ελκυστικό, καλοσχηματισμένο σώμα. Με τεχνική του Brazilian Buttock Lift ή BBL όπως είναι ευρέως γνωστή η τεχνική , ο Πλαστικός Χειρουργός μπορεί να χρησιμοποιήσει εξειδικευμένες τεχνικές λιποαναρρόφησης και λίπομεταφοράς για να επιτύχει ένα γεμάτο, ανορθωμένο και τέλεια στρογγυλό σχήμα γλουτών.

Τι είναι το Brazilian Butt Lift ή αλλιώς η Ανόρθωση Γλουτών με Λίπος ;

Το Brazilian Butt Lift είναι μία εξειδικευμένη διαδικασία λιποαναρρόφησης και λιπομεταφοράς, η οποία αυξάνει το μέγεθος και τελειοποιεί το σχήμα των γλουτών χωρίς τη χρήση ενθεμάτων. Το περιττό λίπος αναρροφάται από την κοιλιά, τους μηρούς και το κατώτερο τμήμα της μέσης και εν συνεχεία μετά από ειδική επεξεργασία, τμήμα αυτού του λίπους, επανεγχύεται από τον Πλαστικό χειρουργό σε συγκεκριμένα σημεία κλειδιά στους γλουτούς.

Ο Πλαστικός Χειρουργόςμε το BBL μπορεί να βελτιώσει τις αναλογίες ολόκληρου του σώματος με την τεχνική αυτή της λιπογλυπτικής, βοηθώντας μια ασθενή όχι μόνο να απαλλαχθεί από το λίπος των ομολογουμένως ‘‘προβληματικών περιοχών’’, αλλά και να αποκτήσει τους γλουτούς που κάθε γυναίκα ονειρεύεται, με τα αποτελέσματα να διαρκούν για πολλά χρόνια.

Γιατί να κάνω Brazilian Butt Lift ή Ανόρθωση Γλουτών με Λίπος;

Το σχήμα και η αναλογία των γλουτών ενός ατόμου προσδιορίζεται κατά πολύ από τα γονίδια. Τόσο η σκελετική δομή, όσο και ο τρόπος με τον οποίο το σώμα μας αποθηκεύει το λίπος επηρεάζουν την εμφάνιση του σώματος. Η υγιεινή διατροφή και η άσκηση μπορούν να βοηθήσουν στην επίτευξη ενός ισορροπημένου σωματικού βάρους, ωστόσο πολλές είναι οι κυρίες εκείνες οι οποίες δεν είναι ικανοποιημένες με τους ‘‘επίπεδους’’ γλουτούς και γενικά τους γλουτούς που στερούνται σχήματος.

Το Brazilian Butt Lift ή Ανόρθωση Γλουτών με Λίπος μπορεί να υπερπηδήσει το εμπόδιο της γενετικής και να σας βοηθήσει να:

Είμαι κατάλληλη υποψήφια για Brazilian Butt Lift ή Ανόρθωση Γλουτών με Λίπος;

Ορισμένοι ασθενείς θεωρούνται καταλληλότεροι άλλων για να προβούν στη συγκεκριμένη επέμβαση και είναι σημαντικό να έχει κανείς ρεαλιστικές προσδοκίες όσον αφορά τη διαδικασία της ανάρρωσης και τα αποτελέσματα της Ανόρθωση Γλουτών με Λίπος ή Brazilian Butt Lift. Σε γενικές γραμμές πιθανότατα θεωρείστε κατάλληλη υποψήφια εάν συμφωνείτε με τα ακόλουθα:

Παρά το όνομα της επέμβασης, το Brazilian Butt Lift ή Ανόρθωση Γλουτών με Λίπος, δεν είναι μία παραδοσιακή επέμβαση ανόρθωσης, καθώς με αυτή δεν μπορούμε να διαχειριστούμε το χαλαρό δέρμα στην περιοχή των γλουτών. Εάν ενοχλείστε από την περίσσεια δέρματος στην περιοχή των γλουτών και των μηρών, θα ήταν προτιμότερο να προσανατολιστείτε προς τις επεμβάσεις ανόρθωσης αυτών των περιοχών, στις οποίες η φιλοσοφία είναι παντελώς διαφορετική.

Brazilian Butt Lift vs Ενθέματα Γλουτών

Ένα αξιοσημείωτο πλεονέκτημα του Brazilian Butt Lift είναι ότι ο Πλαστικός χειρουργός αυξάνει το μέγεθος των γλουτών χωρίς να απαιτείται η χρήση ενθεμάτων, ενός δηλαδή ξένου προς τον οργανισμό υλικού. Στα χέρια ενός εξειδικευμένου Πλαστικού Χειρουργού, η διαδικασία έχει μειωμένες πιθανότητες επιπλοκών και μπορούν να επιτευχθούν φυσικά αποτελέσματα τόσο στην όψη, όσο και στην αφή.

Ωστόσο, εάν μία κυρία είναι πολύ λεπτή, πιθανότατα δεν υπάρχει αρκετό λίπος για να αναρροφηθεί και τα ενθέματα αποτελούν πλέον μονόδρομο για να επιτευχθεί το κατάλληλο μέγεθος γλουτών. Θα πρέπει όμως κανείς να κατανοήσει τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη χρήση των ενθεμάτων όπως είναι η πιθανότητα μόλυνσης. Τα ενθέματα επίσης δεν έχουν το αντίστοιχο φυσικό αποτέλεσμα ενός προσεγμένου και τέλειου Brazilian Butt Lift.

Πώς να επιλέξετε τον Πλαστικό Χειρουργό για το Brazilian Butt Lift ή Ανόρθωση Γλουτών με Λίπος;

Το Brazilian Butt Lift ή Ανόρθωση Γλουτών με Λίπος είναι μία περίπλοκη διαδικασία που απαιτεί μία εξοικειωμένη αισθητική ματιά με ιδιαίτερη επιμονή στη λεπτομέρεια και εκτενή εκπαίδευση και εμπειρία στις τεχνικές λιπομεταφοράς. Δεν εκπαιδεύονται όλοι οι Πλαστικοί Χειρουργοί σε αυτού του είδους τις τεχνικές κατά τη διάρκεια της ειδικότητάς τους, επομένως είναι αναγκαίο να ερευνήσετε προσεκτικά πρωτού επιλέξετε το Χειρουργό σας.

Τι περιλαμβάνει μία επέμβαση Brazilian Butt Lift;

Περιλαμβάνονται τρία βασικά στάδια:

Η επέμβαση συνήθως διενεργείται με γενική αναισθησία ή με τη βοήθεια μέθης και τοπικής αναισθησίας. Είναι επίσης σύνηθες ένα τμήμα του εγχυθέντος λίπους να υποστεί τήξη (να μην ‘‘πιάσει’’ εξολοκλήρου δηλαδή στην καινούρια του θέση).

Ένας έμπειρος Πλαστικός Χειρουργός θα λάβει το γεγονός αυτό υπόψιν του και θα εγχύσει αρχικά μεγαλύτερη ποσότητα λίπους από αυτήν που πραγματικά απαιτείται, για να βεβαιωθεί ότι το τελικό αποτέλεσμα θα προσεγγίζει τις επιθυμίες σας.

Η ανάρρωση μετά το Brazilian Butt Lift

Η επέμβαση Ανόρθωσης Γλουτών με Λίπος εμπεριέχει ορισμένες απαιτήσεις κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης. Όταν ακόμα η αίσθηση του πόνου βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα και μπορεί εύκολα να ελεγχθεί με φαρμακευτική αγωγή, με εξαίρεση τη χρήση τουαλέτας, δε θα σας επιτρέπεται να καθίσετε ή να ξαπλώσετε απευθείας στους γλουτούς σας για περίπου δύο εβδομάδες.

Κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος, θεωρείται ιδανικό να ξαπλώνετε σε πλάγια ή πρηνή θέση (μπρούμυτα). Μετά το πέρας του παραπάνω διαστήματος ο Πλαστικός Χειρουργός σας θα σας συστήσει να κάθεστε χρησιμοποιώντας ‘‘donut’’ ή τοποθετώντας ένα μαξιλάρι κάτω από τους μηρούς σας για να αποφευχθεί η άσκηση πίεσης στους γλουτούς. Η φυσιολογική καθιστική θέση επιτρέπεται μετά από 8 εβδομάδες ή και ακόμη περισσότερο.

Ακολουθώντας τις οδηγίες του Χειρουργού σας θα είστε ικανή να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες εντός μίας εβδομάδας από την επέμβαση και να επιστρέψετε στην εργασία σας εντός 10 έως 14 ημερών.

Η ζωή μετά το Brazilian Butt Lift

Τα αποτελέσματα της εν λόγω επέμβασης Ανόρθωση Γλουτών με Λίπος διαρκούν πολλά χρόνια. Τα λιποκύτταρα τα οποία αφαιρούνται με λιποαναρρόφηση δε θα επανεμφανιστούν, ενώ εκείνα τα οποία μεταφέρονται στην περιοχή των γλουτών θα παραμείνουν αμετάβλητα. Ωστόσο, σημαντικές αυξομειώσεις βάρους ενδέχεται να επηρεάσουν τα αποτελέσματα, επομένως θα πρέπει να διατηρήσετε ένα ισορροπημένο βάρος για να τυγχάνετε πάντοτε των μέγιστων δυνατοτήτων της συγκεκριμένης επέμβασης.

Το τελικό αποτέλεσμα επιτυγχάνεται συνήθως μετά το πέρας 6 μηνών από την επέμβαση, αφού το εναπομένον οίδημα θα έχει υποχωρήσει και θα έχετε αναρρώσει πλήρως.

Όταν η επέμβαση Ανόρθωση Γλουτών με Λίπος διενεργείται από έναν εξειδικευμένο Πλαστικό Χειρουργό, είναι σίγουρο ότι θα ανταμειφθείτε όχι μόνο με την αύξηση του μεγέθους και την τελειοποίηση του σχήματος των γλουτών σας, αλλά και από τα μακροχρόνια αποτελέσματα που αυτή προσφέρει.