Αιδοιοπλαστική

Γιατί να Επιλέξετε την Επέμβαση
της Αιδοιοπλαστικής / Χειλεοπλαστικής;

Τα προβλήματα που σχετίζονται με την περιοχή των γυναικείων έξω γεννητικών οργάνων ενδεχομένως να αποτελούν μια αιτία αμηχανίας ή ενόχλησης σε πολλές γυναίκες, ανεξαρτήτου ηλικίας. Παρά το γεγονός ότι η εμφάνιση των προβλημάτων προκύπτει συνήθως μετά την τεκνοποίηση, εντούτοις αποτελεί επίσης ένα ζήτημα σε γυναίκες χωρίς παιδιά, καθώς και σε νεότερες. Ο πιο κοινός λόγος ανησυχίας είναι η επιμήκυνση ή υπερτροφία των χειλέων η οποία ενδεχομένως να εμφανίζεται και στις δύο πλευρές της περιοχής του αιδοίου ή ,συνηθέστερα, στη μία μόνο πλευρά. Είναι πλήρως κατανοητό ότι μπορεί να προκαλέσει αμηχανία ή ενόχληση, και ως εκ τούτου να επηρεάσει αρνητικά την ερωτική ζωή της ασθενούς.

Η Επέμβαση Εν Συντομία

Η διόρθωση των μικρών χειλέων του αιδοίου θεωρείται μια επέμβαση ρουτίνας με εξαιρετικά αποτελέσματα. Η αφαίρεση του πλεονάζοντος ιστού των μικρών χειλέων έχει ως αποτέλεσμα μια πιο φυσική εμφάνιση της περιοχής χωρίς να επηρεαστεί καθόλου η αισθητικότητα της περιοχής και οι ερωτογενής ζώνες. Τέλος μετά την πάροδο δύο μηνών οποιαδήποτε ουλή θα είναι σχεδόν αδύνατο να είναι ορατή.

Το ιδανικό αποτέλεσμα είναι μια πιο φυσική, εντούτοις αισθητικά βελτιωμένη εμφάνιση στα μικρά χείλη του αιδοίου. Αυτά θα πρέπει να ακουμπάνε στην εσωτερική επιφάνεια των μεγάλων χειλέων αλλά να είναι ελαφρώς πιο προεξέχοντα.

Για την πλειοψηφία των ασθενών η Χειλεοπλαστική/Αιδοιοπλαστική είναι μια επέμβαση ρουτίνας με πολύ γρήγορη ανάρρωση, προσφέροντας άμεση απομάκρυνση τυχόν συναισθημάτων άγχους και αμηχανίας.

Φάρμακα

Ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό θα πρέπει να λαμβάνεται πριν από κάθε χειρουργική επέμβαση. Ως προληπτικό μέτρο, δεν πρέπει να λαμβάνονται φάρμακα χωρίς συνταγή ιατρού ή φυτικά προϊόντα/φάρμακα προ της χειρουργικής επεμβάσεως και για 3 ημέρες κατόπιν αυτής. Επίσης, θα πρέπει αυστηρώς να αποφευχθεί η λήψη μη στερινοειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων όπως ασπιρίνη(salospir ) ιμπουπροφένη(Nurofen) δικλοφενάκη και κάθε άλλη αντιπηκτική ή αντιαιμοπεταλιακή αγωγή κατόπιν συνεννόησης με το θεράποντα ιατρό. Θα ήταν επίσης πολύ χρήσιμο να φέρετε ένα κατάλογο των οποιωνδήποτε συνταγογραφημένων φαρμάκων που λαμβάνετε για τον προεγχειρητικό σας έλεγχο.

Κάπνισμα

Αν είστε καπνιστής/καπνίστρια επιχειρήστε να διακόψετε το κάπνισμα τουλάχιστον δύο εβδομάδες προ και μια κατόπιν της χειρουργικής επεμβάσεως,

Ανάρρωση από την επέμβαση
της Αιδοιοπλαστικής-Χειλεοπλαστικής

Η επέμβαση της Χειλεοπλαστικής πραγματοποιείται στα πλαίσια ημερήσιας νοσηλείας. Κατά τη διάρκεια των πρώτων ημερών θα αισθάνεστε μια ενόχληση αλλά θα είστε σε θέση να περπατήσετε και να κάνετε τις περισσότερες καθημερινές σας δραστηριότητες . Η άσκηση θα πρέπει να αποφεύγεται την πρώτη εβδομάδα και απαιτείται αποχή από τη σεξουαλική δραστηριότητα για τέσσερις εβδομάδες.

Είναι πολύ σημαντικό η περιοχή των χειλέων του αιδοίου να διατηρείται από τους ασθενείς καθαρή, κάνοντας τακτικές πλύσεις με νερό, χαμομήλι ή πράσινο σαπούνι, αποφεύγοντας τα εμπορικά σαπούνια για μια εβδομάδα μετεγχειρητικά. Τα ράμματα είναι απορροφήσιμα και ως εκ τούτου θα πέσουν από μόνα τους.

Αν και αρκετά σπάνιο, ενδεχομένως οι ασθενείς να αισθάνονται μια ήπια ενόχληση για μερικούς μήνες μετά τη χειρουργική επέμβαση.

Πιθανές Επιπλοκές από την Επέμβαση της Αιαδοιοπλαστικής-Χειλεοπλαστικής

Παρόλο που η εμφάνιση προβλημάτων από την επέμβαση της Αιδοιοπλαστικής-Χειλεοπλαστικής είναι σπάνια, ωστόσο υπάρχουν πάντα μικροί κίνδυνοι, όπως άλλωστε με οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση, συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου αιμορραγίας, εμφάνισης φλεγμονών, δημιουργία κακής ουλής, υπαισθησία των χειλέων ή παραμονή μιας παροδικής ενόχλησης στην περιοχή.