LASER Αποτρίχωση

Η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα είναι ένα θέμα που απασχολεί πολύ τις γυναίκες, ιδιαίτερα στους μεσογειακούς λαούς που παρουσιάζουν πιο έντονο πρόβλημα. Αυτό οφείλεται κυρίως στην κληρονομικότητα αλλά και σε ορμονολογικά προβλήματα, όπως αυτό των πολυκυστικών ωοθηκών. Η αποτρίχωση με LASER είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος αποτρίχωσης αυτή τη στιγμή στον κόσμο με μόνιμα αποτελέσματα, χωρίς πόνο και επιπλοκές. Είναι βασικό πριν οποιαδήποτε απόπειρα για οριστική αποτρίχωση με LASER να συμβουλευτείτε τον ενδοκρινολόγο σας για να λυθούν τυχόν ορμονολογικά προβλήματα που θα αλλοιώσουν το αποτέλεσμα.

Στο ιατρείο του κου Κωνσταντίνου Μπενετάτου θα βρείτε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας με μηχανήματα αιχμής. Το Gentle Lase Pro του οίκου Candela LASER Corporation αποτελεί την εξέλιξη στην LASER αποτρίχωση. Πρόκειται για την πιο ανανεωμένη έκδοση του ασφαλέστερου και αποτελεσματικότερου συστήματος LASER Αλεξανδρίτη 755nm που το καθιστά ακόμη ταχύτερο και αποδοτικότερο. Η δράση του βασίζεται στην επιλεκτική φωτοθερμόλυση των στοιχείων εκείνων που φέρουν μελανίνη (στέλεχος και θύλακος τρίχας) σε συνδυασμό με ένα υπερσύγχρονο σύστημα ψύξης για την προστασία του δέρματος. Με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνεται οριστική αποτρίχωση με ελαχιστοποίηση πιθανών επιπλοκών, όπως τα πολύ συχνά εγκαύματα στο δέρμα με τα προηγούμενης γενιάς LASER.

Η διαδικασία εν συντομία

Η εφαρμογή της θεραπείας LASER αποτρίχωσης γίνεται αποκλειστικά από ιατρική ομάδα. Κατά τη συνεδρία LASER αποτρίχωσης θα πρέπει οι τρίχες να έχουν μήκος 2-3mm, καθώς πιο μακριές τρίχες απορροφούν την ενέργεια στο στέλεχος και δεν την μεταφέρουν στο θύλακο για να τον καταστρέψουν. Γίνεται σάρωση όλης της περιοχής που επιθυμούμε και η διαδικασία θα πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε 30-40 ημέρες. Η τυπικότητα στα ραντεβού είναι και το κλειδί στην οριστική αποτρίχωση, καθώς στόχος είναι να καταστρέφονται κάθε φορά τα τριχοθυλάκια εκείνα τα οποία βρίσκονται στην αναγενητική τους φάση (τρεις φάσης τριχοθυλακίων: αναγενητική,καταγενητική,τελογενητική). Θα χρειαστούν περίπου 6-7 συνεδρίες ανά περιοχή για να επιτευχθεί οριστική αποτρίχωση καθώς μόνο το 15-20% των τριχοθυλακίων βρίσκεται στην αναγενητική φάση κάθε φορά.

Το Gentle Lase Pro διαθέτει διπλό σύστημα ψύξης (προ και μετά από την απελευθέρωση της δέσμης του LASER) με αποτέλεσμα να είναι ανώδυνο και ασφαλές(δεν προκαλεί εγκαύματα).

Μετά τη θεραπεία πιθανώς να υπάρχει ένα ελαφρό ερύθημα το οποίο όμως υποχωρεί εντός λίγων ημερών. Θα πρέπει επίσης να εφαρμοστούν κάποιες ενυδατικές κρέμες καθώς και αντηλιακό που θα συστήσει ο κος Μπενετάτος για τις επόμενες μέρες. Η συγκεκριμένη μέθοδος έχει την έγκριση του FDA (Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων) ως την ασφαλέστερη και πιο αποτελεσματική μέθοδο για οριστική αποτρίχωση.

SKINTEL

Η μοναδική και εντυπωσιακή αυτή τεχνολογία είναι διαθέσιμη στο ιατρείο του κου Μπενετάτου με στόχο την ασφαλέστερη εφαρμογή των θεραπειών LASER (Φωτοανάπλασης, Αναδόμησης, Αποτρίχωσης) εξαλείφοντας κάθε ενδεχόμενο για επιπλοκή ή έγκαυμα. Η τεχνολογία SKINTEL«διαβάζει» το ποσοστό μελανίνης που υπάρχει στο δέρμα και ρυθμίζει την ένταση με την οποία θα εφαρμοστεί η θεραπεία ώστε να μην προκληθούν παράπλευρες και ανεπιθύμητες βλάβες, όπως εγκαύματα και υπερμελαγχρώσεις, επιπλοκές που ήταν ιδιαίτερα συνηθισμένες στο παρελθόν με προηγούμενες τεχνολογίες.